Selecteer een pagina

Wisseling van de wacht bij Raad van Commissarissen Plavei

‘We gaan meer naar buiten treden’

 

De Raad van Commissarissen van Plavei heeft een nieuwe voorzitter. Franklin van Rhoon (61) neemt de voorzittershamer over van Roderick Vierwind, die de raad na zijn maximale termijn van acht jaar heeft verlaten. Pascalle Neijenhuis (37) neemt de opengevallen plek in de raad in.

Franklin van Rhoon woont in Nijmegen en maakt al ruim vijf jaar deel uit van de Raad van Commissarissen. In het dagelijks leven is hij bestuurssecretaris en beleidsadviseur van het College van Bestuur van ROC Rivor in Tiel. Pascalle Neijenhuis woont in Westervoort en is directeur-bestuurder van Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn. Beiden zijn ze enthousiast over de uitdaging die voor hun ligt. Franklin in zijn rol als voorzitter, Pascalle als kersvers lid van de raad.

“Ik heb er zin in”, zegt Pascalle. “Ik denk dat een vrouwelijke touch in de raad, die verder uit mannen bestaat, gezond is. Verder neem ik een relevant regionaal netwerk mee in zorg, welzijn en onderwijs, werkvelden waarin ik altijd werkzaam zal blijven.”

“Het feit dat er nu een vrouw in de Raad van Commissarissen komt, zorgt voor een andere dynamiek. Dat is goed”, aldus Franklin. “Al keken we in eerste instantie natuurlijk vooral naar kwaliteit.”

Toezicht

De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het toezicht op de organisatie. Doorgaans gebeurt dat onzichtbaar en op de achtergrond, maar precies daar wil de raad onder leiding van de nieuwe voorzitter verandering in brengen. “We gaan het echt niet helemaal anders doen”, zegt Franklin. “De raad functioneerde de afgelopen jaren namelijk prima. Maar wij willen wel wat meer naar buiten gaan treden. Zichtbaarder worden! Wat dat in de praktijk inhoudt? We laten ons gezicht onder andere zien bij nieuwbouwontwikkelingen, opleveringen, bijeenkomsten met huurders, en presentaties. Maar we gaan ook actiever het contact aan met partners in de regio. Zo heb ik onlangs nog koffie gedronken met mijn collega van een andere Liemerse woningcorporatie. Je kunt altijd leren van elkaar.”

Verduurzaming

Plavei krijgt de komende jaren te maken met ‘grote’ onderwerpen. Pascalle: “Verduurzaming staat al hoog op de agenda, de leefbaarheid in de wijken is een belangrijk speerpunt, de transformatie van de Bloemenbuurt nadert zijn voltooiing en een nieuw project zoals ’s-Heerenberg-Oost, waar een nieuwe toekomstvisie voor is vastgesteld, vraagt veel aandacht. Het zijn allemaal onderwerpen waar we als raad graag over meedenken als klankbord van onze bestuurder.”

Franklin van Rhoon geeft aan dat hij tevreden is over hoe Plavei op dit moment functioneert. “Plavei heeft zich de afgelopen jaren laten zien als een vooruitstrevende corporatie, die voorloopt op het gebied van duurzaamheid. Plavei is ook een actieve corporatie die zich ondernemend opstelt. Er worden mooie plannen neergelegd en door goed te luisteren en klankborden kunnen wij daar onze bijdrage aan leveren. Daarbij houden we altijd voor ogen dat wat er gebeurt in het belang is van de huurders. Daar draait alles om.”

< Terug

De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het houden van het interne toezicht.
De Raad is naast
 werkgever, ook klankbord van de directeur-bestuurder. De directeur-bestuurder wordt door de Raad van Commissarissen benoemd.
De Raad van Commissarissen van Plavei bestaat uit
 Franklin van Rhoon (voorzitter), Pascalle Neijenhuis, Paul van Buul, Hans Hoepel en Joost Kelderman.

footer huisjes