Selecteer een pagina

Onze ambities voor 2022

 

Ook in 2022 staan de bekende thema’s betaalbaarheid, beschikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid centraal. Hoe we invulling geven aan deze thema’s? Hieronder vindt u enkele van onze ambities voor 2022.

Verduurzaming van onze woningen

We gaan door op de ingeslagen weg. Zo blijven we slechte energielabels wegwerken door het verduurzamen van onze woningen. Dit doen we onder andere door onze woningen te isoleren en te voorzien van zonnepanelen. Ook kijken we naar mogelijkheden om woningen op een duurzame wijze te verwarmen, bijvoorbeeld door aansluiting op een warmtenet. Op deze manier proberen we het wonen, ook met de huidige oplopende energieprijzen, voor onze bewoners betaalbaar te houden.

We proberen bewoners constant te laten zien en ontdekken hoe zij zelf energie kunnen besparen.

Transformatie van ons bezit

In 2022 zetten we flinke en belangrijke stappen op het gebied van onze vastgoedprojecten. We renoveren en verduurzamen de laatste 10 van 52 woningen in de Molenwijk in Didam. We leveren nieuwbouwwoningen op in de Bloemenbuurt in Didam. Op diverse locaties in Angerlo en Giesbeek slopen we woningen om daar nieuwe woningen voor terug te bouwen.

De druk op de woningmarkt is groot en loopt alleen maar op. Daarom kijken we in 2022 naar de mogelijkheden om extra woningen toe te voegen op diverse locaties. Ook kijken we of we oudere, niet duurzame woningen kunnen slopen en vervangen voor nieuwbouw. Dit geeft ons de mogelijkheid om meer woningen toe te voegen. Waar kan, kijken we naar creatieve manieren om versneld woningen toe te voegen.

Concrete plannen maken
voor ’s-Heerenberg-Oost

In de wijk ’s-Heerenberg-Oost liggen flinke uitdagingen. Voor zowel de gemeente Montferland, Plavei als Welcom. In 2021 schreven we een visie op de wijk. Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat de wijk mooier, veerkrachtiger, levendiger en groener wordt? In 2022 vertalen we de geschreven visie naar concrete stedenbouwkundige plannen. 
Het gaat bij ’s-Heerenberg Oost niet alleen om stedenbouwkundige plannen. We gaan ook samen aan de slag om de zelfredzaamheid van bewoners te verbeteren en samenredzaamheid in de wijk te verbeteren.

2022 belooft weer een ambitieus jaar te worden voor Plavei!

We hebben er zin in!

< Terug

footer huisjes