Selecteer een pagina

Sanne en Kevin dolblij met huurwoning in Didam

We kunnen nu echt een gezinnetje zijn’

 

Ze geeft het eerlijk toe. Toen de medewerker van Plavei haar vertelde dat de huurwoning aan de Kardinaal de Jonglaan in Didam echt voor hen was, huilde Sanne tranen met tuiten. “We hebben jarenlang gezocht naar een eigen woning. Telkens lukte het niet. Dit kwam op een moment dat we er bijna niet meer in geloofden. Een geluksgevoel dat ik niet kan beschrijven!”

Sanne van den Akker (21) en Kevin Janssen (22) leren elkaar zo’n zeven jaar geleden als tieners kennen. Het Arnhemse stel krijgt een relatie en is sindsdien onafscheidelijk. Ze besluiten samen te gaan wonen. Eerst bij de vader van Sanne in Arnhem en de laatste jaren bij haar moeder in Velp. “Plotseling raakte ik zwanger”, vertelt Sanne. “Dat was absoluut niet gepland, we zijn nog best jong. Maar Romée, zoals we onze dochter hebben genoemd, was zeker gewenst. We zijn heel blij met haar.”

Romée wordt geboren op 9 november 2020. Het gezin is dolgelukkig, maar kan geen eigen woonruimte vinden. Sanne: “We hebben alles geprobeerd. Urgentie, het wijkteam, maar we vonden nergens gehoor.” Kevin: “En we hebben gekeken naar een particuliere huurwoning. Maar dan betaal je 900 euro voor een tweekamerappartement. Dat vonden we toch wel veel.”

Loting

Daarom besloten ze zich te richten op een sociale huurwoning. Sanne: “We hebben ons ingeschreven via Entree. Op basis van meettijd kwamen we niet aan de beurt. We hebben daarom op alle huizen gereageerd, waarvoor geloot zou worden. Vaak vielen we net buiten de boot. Tot deze woning in Didam vrij kwam en er wat mensen hoger op de lijst afhaakten. Toen we gingen kijken, dacht ik nog dat we een van de velen waren, maar uiteindelijk hoefden we alleen nog maar ja te zeggen. Ik werd op dat moment echt emotioneel. Zou het dan eindelijk…”
In oktober vorig jaar kreeg het stel de sleutel. Plavei knapte de voor- en achtertuin op, repareerde de wanden in de woning en plaatste een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Kevin: “Dat was echt nodig. Daarna zijn wij zelf aan de slag gegaan. De bruine deuren overlakken, plafond verven en wat kleine klussen. We zijn drie weken bezig geweest en daarna konden we er in.”

Inmiddels zijn ze redelijk gewend. Sanne: “Natuurlijk is het even wennen om op jezelf te zitten en in een nieuwe omgeving te wonen. Maar het voelt goed. Hier kunnen we echt een gezinnetje zijn. We hadden het bij mijn moeder ook goed hoor, maar hier heb je toch wat meer privacy.”

Blij met nieuwe woonplaats

 Ze zijn blij met Didam als nieuwe woonplaats, al kenden ze de Liemers amper. “Enkele vrienden van mij komen hier vandaan”, zegt Kevin. “En heel toevallig wonen enkele kennissen van ons vlakbij. Ze zijn hier net voor ons komen wonen.”

Het samenwonen bevalt het gezin de eerste maanden goed. Romée heeft haar draai gevonden, Kevin combineert het vaderschap met zijn beroep als installateur en Sanne volgt de opleiding Verzorgende IG en werkt ondertussen bij De Drie Gasthuizen. Sanne: “Ja wij zijn een gelukkig gezin. Toch Kevin..?” Kevin: “Haha, jazeker!”

footer huisjes